vineri, 11 aprilie 2008

Hrăpăreţii şi nesimţiţii

http://www.ziuaiasi.ro/Salarii-mai-mari-cu-trei-sferturi-pentru-profesori-A22841.html
Ziua de Iaşi, 10.04.08

Nesimtiti si hrapareti, ca de obicei. Ia verificati lista celor 13 mari binefacatori, ce meserie au in civilie? Profesori. Concluzia? Sunt superconstienti de faptul ca nu mai prind un mandat in parlament cu noul sistem de vot uninominal (si asa schilodit), asa ca se asigura sa aiba si in continuare un venit rotunjor, sa nu li se inchida robinetul prea brusc. Iar magaria cu diferenta de la simplu la dublu intre conferentiar si profesor fiind deja prea mult, nu au mai putut sa o amplifice, asa ca au preferat forma aceasta, crezand ca nu va observa nimeni... RUSINE!

Cinşpestele minte cu neruşinare (10.04.08)

Ziua de Iaşi, 10.04.08, http://www.ziuaiasi.ro/Minciuni-ministeriale-A22840.html

Cata nesimtire, sa se ascunda in spatele lui Hardau! Pai daca Hardau e modelul de urmat, si daca a gresit Hardau trebuie sa facem ca el, DE CE l-ati mai schimbat? Ipocrizie pana in maduva oaselor! Doamne-fereste sa ajunga, prin absurd, o astfel de marioneta sa conduca primaria Iasilor! Probabil ca va face tot ce a fost mai rau la Nichita sau Simirad, fiind impacat ca este acoperit de precedentele create de predecesori? Cum se poate sa mai existe asemenea specimene in prim-planul societatii romanesti?

Culmea ipocriziei (10.04.08)

Ziua de Iaşi, 10.04.08: Iesenii-distrug-spatiile-verzi

Iesenii distrug spatiile verzi... sigur ca da, numai ca din nou se respecta regula ca pestele cel mare il inghite pe cel mic. Niste nenorociti care au rupt trei lalele fiecare (dezaprob profund acest gest) si sunt ridicati de agenti, pusi la gazeta si se face exemplu din ei.
Pe de alta parte, niste mari corupti demareaza devastarea unuia dintre putinele parcuri existente in centrul orasului taind arbori maturi si sanatosi, cu coroane impozante, dar despre ei nu se spune ca distrug spatiul verde, ei il amenajeaza, si promit ca la urma vor pune gazon. Pe ei agentii nu numai ca nu-i sanctioneaza, ci ii si protejeaza de locatarii care protesteaza.
O lalea valoreaza, ca masa verde si suprafata foliara, cam cat 4 frunze de tei sau doua frunze de frasin sau cat jumatate de frunza de castan.
VEDE CINEVA UNDE E NEPOTRIVIREA?

Aroganţă şi nesimţire (10.04.08)

Ziua de Iasi, Joi 10 aprilie 2008, Infern rutier de 20 milioane Euro
Acest domn neculau este un mare nesimtit si arogant. In primul rand acolo unde se fac ambuteiaje peste hotare, se fac datorita numarului de masini si a capacitatii maxime a drumului respectiv. Aici, chiar daca aceasta capacitate maxima nu duce cate masini sunt, noi trebuie sa strangem surubul, si sa micsoram capacitatile la sfert, prin santiere interminabile. Daca tot aduce vorba de strainatate si de biciclete (in propozitii separate) oare nu ar putea sa citeasca si el putin despre cum se organizeaza acest lucru in strainatate? Sa citeasca pentru ca atunci cand se plimba peste hotare pe banii nostri il intereseaza alte aspecte, nu administratia locala. Sa ia exemplu de organizare de la orase de dimensiuni comparabile. Sa afle si el cum biciclistii nu se amesteca in trafic, avand piste proprii pe tot cuprinsul orasului, si standuri de parcare a bicicletelor (cu tot cu sisteme de siguranta) in absolut tot orasul, la toate institutiile, muzeele, facultatile etc. Nu are dreptul sa zica nici un cuvant despre cum e in strainatate atata vreme cat promoveaza o administrare municipala de tip gulag siberian, ca si moldovenii stiu administratie, si nu putem ajunge nici la glezna Chisinaului, ca sa nu mai vorbim de orasele rusesti.

Măcel primăresc de urgenţă (09.04.08)

Ziua de Iasi, Miercuri 9 aprilie 2008: Uite parcarea, nu-i parcarea! Aerul pe care il respiram in centru este si asa sufocant. Mai taiem si cateva zeci de arbori maturi cu coroane enorme, cu promisiunea ca vom pune niste gazon si cinci fire de Thuja plus trei prajini de tei anemici adusi din padure, ca peste 20 de ani sa avem 5-10% din suprafata foliara de dinainte de macelul prezent. Rusine acestui pericol public, care simte cum ii fuge scaunul si a inceput sa distruga totul pe ultima suta de metri.. pardon, pe ultimele 50 de zile.
Dragilor, aveti grija ce votati!

Depopularea României (09.03.08)

Azi (miercuri 9 aprilie 08) am dat peste un articol in 9AM (preluat din Ziua) si cum putine articole starnesc atata dezbatere, m-am gandit ca ar fi bine sa-l aduc si aici: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/89143/Depopularea-Romaniei.html

Bineinteles ca nu m-am putut abtine sa nu comentez si eu, si desi mi s-a starnit o avalansa de ganduri si atitudini, pana la urma am pus frana, ca nu mai faceam nimic azi . Iata comentariul meu pe marginea articolului:
Sunt fericit, si ma consider cel mai bogat dintre cei pe care ii cunosc. Am doi baieti extraordinari. Unul e la scoala, in clasa a doua, celalalt e cu tzatza-n gura. Dar sunt minunati si conteaza mai mult decat orice pe lume.
Cei care se plang ca au salar mic si ca nimeni nu ia studiile in considerare dar totusi se incapataneaza sa mearga sa faca doctorat, sunt niste ipocriti. La modul lor de a judeca, nevazand o legatura logica intre doua propozitii emise de ei insisi in aceeasi fraza, oricum doctoratul nu le va ajuta cu nimic. Spermatozoidul nu va fi mai destept daca purtatorul de oua are doctoratul. Ba dimpotriva, s-ar putea ca instalatia sa nu mai functioneze tocmai normal dupa 40 de ani.
Iluzia ca va fi mai usor sa faci un copil dupa ce ai ajuns la un salar care iti permite un credit pentru casa, pe 30 de ani si mancandu-ti pana la 90% din salar este stupida. Salarul sotului/sotiei se va duce pe cheltuieli (inclusiv cu noua casa) si atunci de unde mai ai bani de pampers sau de lapte, la cei mai putin norocosi? Nu mai spun de cheltuielile care apar cu gradinita si cu scoala. Problema va fi exact aceeasi, numai ca timpul va fi mai nemilos. Tot se va plange si cel (cu casa) ca-i trebuie ajutor ca se duc toti banii pe casa si pe cheltuieli curente. Cine sta pe ganduri se inseala amarnic.
Eu stau cu sotia si cei doi baieti in apartament cu mama. Avem o singura camera pentru noi, dormim toti patru intr-un pat etajat facut de mine. Lucrez doua joburi full-time (tot de studii superioare) ca sa ne permitem sa sustinem cheltuielile si scoala (si acusica incepe si gradinita pentru cel mic). Sotia pierde in fiecare luna de concediu aproximativ 150 % din cat dau calicii (intzeleptzi) din fruntea tarii. Nu am speranta ca voi putea contracta vreun credit pana ce ajunge baiatul cel mare sa intre in paine (piata imobiliara e nebuna, pompata artificial de smenari, degeaba pot sa-mi permit acum o rata pentru un apartament pe care l-as fi putut contracta acum opt ani, situatia se va repeta si cand voi castiga mai mult).
Este discriminatorie si mizerabila legea cu indemnizatia unica. Trebuie schimbata neaparat. Insa daca am fi stat si noi pe ganduri, ca lasa ca o fi mai bine peste 5 ani, peste 8 sau peste 20, ma gandesc cu groaza cum ar fi fost viata fara aceste doua comori minunate cu care ma mandresc. Si ma mai gandesc cu si mai mare groaza ca nu as mai fi avut acelasi curaj de a avea un copil, daramite doi.
Oricum este mult deformata si imaginea pe care o au oamenii fara copii despre cum este sa ai copiii. Intr-adevar poate ca nu ar strica o campanie pozitiva despre fericirea pe care ti-o aduc copiii (cum spunea un coleg extremist printr-un comentariu precedent, cu posterele cu femei gravide - cea mai minunata ipostaza a unei femei) .
Toate programele destinate, demagogic, tinerilor casatoriti sub 35 de ani cu posibilitati materiale modeste (ordonanta nr. 19, ANL, etc) au fost niste imense minciuni si jecmaneli - la ordonanta 19 nu s-a ajuns la repartizarea a 2% dintre apartamentele solicitate de eligibili, iar dupa 10-15 ani cand s-au finalizat ultimele doua blocuri le-a actualizat pretul la nivelul pietei. La ANL s-au semnat contractele cu constructorul si cu agentia, toata lumea eligibila, totul roz, pana intra banca si respingea 85-90% dintre solicitanti (nu aveau salarul suficient de mare); pai ce fel de nevoias te mai afli daca ai salarul atat de mare cum voiau ei?.
Ma rog, ar fi prea multe de spus. Este jalnic ce bataie de joc isi permite guvernul la adresa tinerilor si a copiilor lor, nascuti sau nenascuti.
Exista posibilitatea sa se creeze un program stimulativ, numai vointa politica sa fie, si sa fie plasat interesul national inaintea intereselor personale sau de clica.
Ne rupem coatele si nu mai avem timp liber, ca sa ne permitem sa crestem frumos doi copii, nu am timp de somn suficient... DAR MERITA, MERITA CU VARF SI INDESAT!
Cine se fereste sa faca copii dand vina pe smenarii din fruntea tarii, se inseala amarnic, si le face jocul.

Visez sa aiba parte fiecare (macar partial) de fericirea mea.

Blasfemie de politicieni (31.03.08)

Luni, 31 martie, 9AM: Dumnezeu e traseist politic, acum e membru PNL (citat din Cotidianul) Aceasta bataie de joc si blasfemie iresponsabila nu poate fi interpretata nici ca simbol, nici macar ca gluma, si este posibil sa aiba exact efect negativ pe segmentul de electorat care ar fi putut fi interesat de relatia alesilor cu Divinitatea. Nici macar nu-mi vine sa rad, am pe fata si in gat doar o grimasa scarbita. Parca imi amintesc de cei care pretindeau, prin anii '90, ca Iisus a fost yoghin.

Ministrul Adomnitei saboteaza Universitatea Cuza

Groparul invatamantului universitar iesean Ziua de Iasi, 27.03.2008 (clic pentru textul integral al articolului) ● Ministrul Adomnitei a sabotat in mod voit Universitatea Alexandru Ioan Cuza in privinta locurilor acordate de la buget pentru studiile de licenta, masterat sau doctorat ● Chiar daca Universitatea Cuza se afla pe primul loc in topul institutiilor de invatamant superior din Romania in ultimii trei ani, aceasta a primit doar 3382 de locuri pentru studiile de licenta, in timp ce Universitatea Bucuresti a primit aproape 5 mii, la fel si Universitatea Babes Bolyai din Cluj ● "Adomnitei face un genocid educational. Anul trecut ne-a umilit pur si simplu cu numarul de locuri pe care ni le-a acordat, iar acum isi bate iar joc de noi", a declarat Dumitru Oprea, fostul rector al Universitatii Cuza Comentariu propriu: Daca ar mai avea o umbra de vertebra in el, ministrul Cinspestele si-ar da demisia si din partid, si si-ar cere public scuze. Este limpede ca a actionat numai la ordin, si tot numai la ordin striga Banzai pentru imparatul FnQ si se arunca intr-o cursa Kamikaze in alegerile locale, pentru salvarea onoarei imparatului. Este limpede pentru oricine ca trebuie doar sa scoata castane si apoi va avea soarta seringii de unica folosinta (ca sa nu vorbim de alte accesorii profilactice).

Inca o victorie asupra nedreptatii - nu toata lumea pricepe (31.03.08)

Două instanţe judecătoreşti au decis că indemnizaţia pentru creşterea copilului este discriminatorie şi insuficientă Duminică 30 martie 2008, 14:06, Realitatea (Clic aici pentru textul integral) 800 de lei pe lună nu sunt bani cu care poate fi crescut un copil - indemnizaţia pentru creşterea copilului este ilegală. Aşa au decis două instanţe potrivit cărora ajutorul pentru tinerele mame este discriminatoriu şi insuficient. Hotărârea a fost luată după ce o mamă, judecător de profesie, a dat în judecată statul pentru că a fost nevoită să muncească în concediul postnatal ca să se întreţină. Am fost placut impresionat de aceasta stire. Sper ca se vor implica si aici acele televiziuni care s-au implicat in problema 'taxa auto'. Din pacate insa, contrar asteptarilor, un procent semnificativ dintre comentariile la acest articol sunt pline de venin. Am incercat sa scriu si eu un comentariu, dar inca astept sa vad daca apare. Pana atunci il reproduc aici: Mai lasati diversiunile, carcotasilor! Din comentariile unora dintre voi, se vede ca discriminarea nu este numai in guvern, ci va este adanc inradacinata pana in maduva oaselor. Singurul criteriu dupa care va ghidati in viata este sa moara capra vecinului, indiferent cat de mult s-a trudit pentru a o putea avea. Daca are o profesie respectabila unii dintre voi considerati ca obligatoriu este un element care trebuie starpit, de vreme ce voi singuri n-ati reusit sa ajungeti la fel. De cealalta parte, vad vreo doi fraieri care raspund la provocari si cad in extrema cealalta, varsandu-si veninul pe cei care nu reusesc sa aiba un venit, umbland cu insulte referitoare la educatie. Ei bine, cunosc suficienti oameni care nu au nici bacalaureatul dar se plimba cu masini scumpe, si suficienti care au luat doctoratul si castiga cat femeia de servici de la banca. In orice caz, cu privire la legea aceasta, este curata discriminare. OK, dorim sa oferim protectie sociala, sa stimulam pe acei necajiti care nu au o sursa de venit (si n-au cotizat niciodata), nici o problema, fixam o astfel de suma 'sociala' pentru ei. Insa pentru cei care au poate uneori si 15-20 de ani vechime de cotizare neintrerupta, si au un venit consistent, trebuie oferit un procent substantial din venit, altfel iar vom face studii despre cat de napastuiti sunt copiii de intelectuali, cam ca cei ai muncitorilor plecati in Spania, ca nu beneficiaza de dragostea parintilor... Este o rusine ca un guvern LIBERAL promoveaza o politica COMUNISTA.

Botez - poze (21.03.08)

Pe data de 23 februarie a fost ziua mea, dar a avut loc si botezul lui Alex. Am pus niste fotografii in galeria: Botez

Salvaţi Copoul! (21.03.08)


SALVATI COPOUL! O firma vrea sa inregistreze dreptul exclusiv de a folosi numele "COPOU" in scopuri comerciale. Hai sa aratam ca nimeni nu are drept de proprietate asupra celor mai frumoase amintiri ale noastre. Semneaza petitia de pe acest link. Trimite tuturor din lista ta. Mai avem doar 12 zile! pentru cine a crezut ca e manevra electorala si ca nu e reala stirea: TeleM

Încă o minune (16.02.08)

Pe 21 ianuarie 2008 mi s-a nascut al doilea baiat. Am postat niste fotografii cu el in galeria de pe picasa. Sunt un tatic fericit.

Scrisoare deschisă (24.05.07)

Scrisoare deschisa adresata CNCD, RomaniCriss, Realitatea TV Trimisa pe 23 mai 2007, orele 11:19 (înainte de audierea consilierului Preşedintelui). Ulterior am creat şi o petiţie online, pe care vă rog să o citiţi şi să o semnaţi dacă sunteţi de acord, la
=============
To: "deschidelumea@realitatea.net" ,
"office@romanicriss.org" ,
"criss@romanicriss.org" ,
"office@realitatea.net" ,
"contact@cncd.org.ro"
Date: Wed, 23 May 2007 11:19:55 +0300 >Subject: Educatie impotriva (?!) discriminarii > Stimate CNCD, stimati membri Romanicriss, stimati jurnalisti, Daca sintagma folosita de Presedinte intr-o conversatie strict personala deranjeaza atat de mult, de ce, domnilor de la CNCD, nu interziceti presei sa o mai reproduca in clar? De ce nu audiati CRP pentru propaganda sexisto-rasista? Presedintele a gresit. Dar a facut-o intr-un context intim cu cea mai apropiata fiinta. Presa in schimb a scos mizeria si a afisat-o timp de mai multe zile pe toate canalele media. Abia aceasta atitudine este condamnabila. Abia in urma acestei atentii deosebite de care se bucura sintagma respectiva aceasta capata un exacerbat accent rasist. Abia acum, dupa atatea zile in care se pare ca acesta era singurul subiect bun de aruncat in ochii cetateanului, in timp ce masive framantari se petrec in subteranele partidelor politice, abia acum, domnilor de la CNCD, doua cuvinte au capatat dimensiunea unui intreg holocaust. Abia acum copiii cetatenilor de buna credinta, care nu au auzit in viata lor asemenea exprimari de la parinti, au aflat ca se mai poate jigni si in felul acesta, si au bagat bine la cutiuta. Abia de doua zile a inceput sa se auda in pauza, pe holurile scolilor cu clasele I-IV acea sintagma detestabila. Cea mai buna tactica pentru a elimina tentatia unui copil sa pronunte un cuvant sau o sintagma urata, este de a o ignora atunci cand el incearca sa o utilizeze, ca si cum nu ar reprezenta nimic deosebit. In momentul in care vreun cuvant capata semnificatii deosebite (mai ales prin dezaprobare sau interzicere violenta) copiii in primul rand vor fi mult mai tentati sa il utilizeze ori de cate ori va fi posibil. Inca de la cea mai frageda varsta, copilul va incerca sa absoarba, ca un burete, tot ce aude la parinti, la televizor, la desene animate. Am trait experienta ca intr-un moment nefericit, in urma unui accident, in casa (m- am oparit cu ciorba) am scapat printre dinti o injuratura (ceva urat despre mama). Copilul a sesizat imediat tonul pe care am pronuntat cuvintele respective (avea vreo doi ani) si a inceput sa pronunte, exact cu aceeasi intonatie, in mod repetat, aceleasi lucruri. Cu prezenta de spirit, atat eu cat si mama mea (bunica copilului) am continuat sa discutam ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, ignorand ce spunea copilul, iar apoi eu am pronuntat tot cu aceeasi intonatie nervos-suparata numele unui oras din Romania. In mintea copilului noua exclamatie, perfect inocenta, dar identica sub aspectul intonatiei, a inlocuit practic cuvintele urate. Din pacate in cazul de fata, demersul normal de condamnare a comportamentului Presedintelui a fost insotit de o publicitate anormala facuta acelei urate exprimari. Cu respect si cu cele mai bune ganduri, un cetatean care a fost adeseori victima discriminarilor, nepotul unor supravietuitori ai holocaustului. Ludovic-Stefan L. Kocsis

Petiţie şi scrisoare deschisă către CNA, CNCD, RomaniCriss (24.05.07)

Din interese politice, in urma unor manipulari grosolane, au fost ignorate reguli elementare de bun-simt. Solicitam prin prezenta petitie anchetarea, audierea si sanctionarea tuturor organelor de presa scrisa sau audiovizuala care au facut publice sintagmele rasiste si sexiste (obtinute dintr-o inregistrare ilegala a unei conversatii private, fara acordul paricipantilor la conversatie). Va rog cititi petitia catre CNA si scrisoarea deschisa trimisa dimineata catre CNDC, RomaniCriss, mass-media la adresa: http://www.petitiononline.com/edudiscr/ si semnati daca sunteti de acord. Va rog dati mai departe, la cat mai multi. Sa ripostam celor care vor sa boicoteze poporul. Va multumesc tare mult. Ludovic-Stefan Kocsis.

Învingător la puncte (21.05.07)

Discursul Presedintelui Traian Basescu a fost coerent, argumentat, a dezbatut fapte si probleme deja cunoscute, uneori cu ceva date mai noi. Coalitia anti-Basescu a aruncat cu ce a apucat, inclusiv cu ipoteze bolnave, fapte presupuse si nedovedite, nu a adus argumente si în general discursurile au fost disparate si dezlânate. În orice campanie adresata cetateanului cu drept de vot, trebuie sa fie exprimata si motivatia votului sub forma perspectivei ulterioare votului. Trebuie sa-i dai cetateanului o imagine despre obiectivul votului sau. De obicei aceasta imagine este formata prin intermediul promisiunilor electorale. Cetateanul cântareste perspectivele si credibilitatea acestor promisiuni, si îsi face o parere, ajunge la o optiune. În cadrul acestei campanii, Presedintele Basescu a dat o imagine clara a elementelor controlabile de catre el în evolutia lor post-referendum, a spus cum va actiona în continuare. Coalitia anti-Basescu a dus o campanie destructiva, fara a construi nimic în loc, fara a prezenta nici o perspectiva, nici o promisiune. Totul s-a bazat în campania lor pe denigrare si prezumtii negative nefondate si neargumentate. Toate partidele coalitiei s-au ferit sa faca vreo afirmatie, chiar fiind insistent întrebati de presa, despre ce ar putea urma. Nimeni nu a vrut sa nominalizeze un eventual candidat la presedintie (de teama), fapt rezultat - în mintea clara a alegatorilor - într-o imagine nu tulbure, ci de-a dreptul neagra. Nici un semnal, nici o luminita "la capatul tunelului" daca referendumul ar avea ca rezultat demiterea Presedintelui. Din pacate, armatele reunite de consilieri electorali ai partidelor din aceasta coalitie nu au reusit sa semnaleze acest fapt. Cetateanul, indiferent ce culoare politica ar avea sau ar simpatiza, dintre doua alternative de viitor - una în cel mai rau caz similara cu ce a existat si a fost cunoscut pâna în prezent (si în mod cinstit, nu chiar dezastruoasa, pe deasupra având si un trend sustinut de îmbunatatire), si alta complet neagra, absolut necunoscuta, bazata doar pe mesaje negative, va alege în mod cert situatia cunoscuta cu sperante de mai bine. Nici macar astazi, în al 12-lea ceas al campaniei, domnul Geoana nu a putut produce altceva decât o împroscare cu puroi si acuzatii grave, din nou fanteziste si neargumentate.

Halal dezbinare (21.05.07)

Campania a fost mai mult sau mai putin reusita, însa gravitatea problemei, violenta campaniei si informarea abundenta pe toate canalele media au reusit - contrar asertiunilor unor exegeti din coalitia anti-Basescu - sa UNEASCA poporul, nu sa-l dezbine. Lumea va participa la vot, si în tara si peste hotare, la niveluri neîntâlnite pâna acum la români. Prezenta la vot este extrem de importanta, indiferent de optiunea de vot a fiecaruia, procentul celor prezentati la vot va fi cel mai bun barometru al democratiei românesti, Europa are nevoie de astfel de marimi masurabile pentru a întelege ca poporul român a ajuns la maturitate si nu va mai tolera abuzurile.

Şarlatani murdari (18.05.07)

Se pare ca pentru unii campania înca nu s-a încheiat. În autobuzele din Iasi se deruleaza reclame ale firmei Vertigo, pe ecran; una dintre reclame e cu interviuri luate in oras trecatorilor si toti spun ca vor vota cu demiterea presedintelui; ori ca unii spun nu ori spun da, în functie de context iese tot demitere, ca sa-i zapaceasca pe oameni. Faza vazuta azi 18.05 la ora 10 în autobuzul traseu 41 - cod bilet calatorie 9041 (autobuz proaspat cumparat de primarul pesedist Nechita).

"ţigan" şi Preşedinte - 21 mai 2007

În urma zdrobitoarei înfrângeri suferită de monstruoasa coaliţie, Felix trebuia să iasă pe piaţa cu nişte praf de aruncat în ochi. Din păcate a reuşit să convingă şi alţi colegi de breaslă că subiectul este mai important decât procentele electorale: http://www.realitatea.net/62939_Inregistrarea-inci- dentului-dintre-Traian-Basescu-si-o-jurnalista-a-f- ost-data-publicitatii-.html ,http://www.antena3.ro/Basescu-despre-o-jurnalista- --tiganca-imputita!-_act_32833_ext.html Ambele site-uri au prevăzută posibilitatea de a adăuga comentarii, însă de publicat publică doar comentariile convenabile. Iată două comentarii de-ale mele: De cand 'libertatea presei' intrece si prerogativele serviciilor secrete??? Pai daca Voiculescu poate sa faca publica o inregistrare a unei convorbiri private intre presedinte si sotia lui, atunci serviciile secrete pot sa-si faca un mic ziar de 3 exemplare pe luna, isi fac toti legitimatii de PRESS si pot sa asculte cate telefoane vor ei! Din pacate asistam din nou la o deturnare a atentiei, catre lucrurile neesentiale. Se intreaba lumea cum de a putut Presedintele sa pronunte cand era singur cu cea mai apropiata fiinta doua cuvinte oarecare, in loc sa se intrebe: 1. cum a fost posibil ca Presedintele sa fie lasat descoperit de SPP la cumparaturi; 2. cum a fost posibil sa fie inapoiat telefonul fara o verificare temeinica; 3. cum a fost posibil ca un ziarist cu deontologie imaculata sa faca publica o inregistrare a unei conversatii private realizata fara consimtamantul scris al celor inregistrati. Exact acelasi mecanism parsiv a fost utilizat in legatura cu celebrul bilet al lui Tariceanu: toata lumea se intreba de ce nu a dat publicitatii Basescu biletul de la bun inceput, dar ABSOLUT nimeni nu a intrebat DE CE A FOST SCRIS biletul respectiv, cum a putut premierul sa faca asa ceva. De asemenea, cand Geoana a scos un petec de hartie cu anumite nume pe el, toata lumea a sarit in capul Presedintelui, desi nu exista nici o legatura materiala intre el si bilet, si NIMENI nu si-a pus intrebarea cum de ajung astfel de documente de la serviciile "SECRETE" in mana unor politicieni oarecare? Prin aceste mecanisme este manipulata opinia publica, astfel se trec cu vederea lucruri grave si se blameaza lucruri cu importanta minima. Dupa articolul antenei 3, reporterii au ramas afara din cauza ca ESTE INTERZIS FILMATUL SI FOTOGRAFIATUL in selgros. Cameramanii au fost opriti la intrare, de aceea domnisoara ziarista filma cu telefonul. Pentru o cascadorie din asta, niste cetateni romani au facut PUSCARIE la americani. Tot din acea cauza a ajuns un ministru de externe sa fie demis. Ziarista poate fi actionata in judecata pe mai multe capete de acuzare, inclusiv de catre Selgros. De la cap la coada, actiunea ziaristei a fost ilegala, abuziva si provocatoare.
Salutare, dragilor!



Într-o continuă mişcare, fără prea multe posibilităţi de a mă plictisi, am scris mesajele tip blog pe contul meu de pe netlog. Am remarcat adăugarea instrumentului Blogger la paleta de instrumente Google de multă vreme, însa n-am găsit momentul potrivit să încep să-l utilizez. Acum mă gândesc că parca ar fi incomplet blogul fără un "remember" al altor mesaje postate prin alte părţi. De aceea probabil că un număr de mesaje vor purta aceeaşi dată deşi ele datează de mai multă vreme, şi voi adăuga data originală în text.

Cele mai bune ganduri! Stefan K.