vineri, 18 aprilie 2008

Împădurire, sâmbătă, 19 aprilie

Dragilor,

Am invatat atat de multe despre mediu, despre incalzirea globala si despre CO2. Teoria ca teoria, dar e timpul si de putina practica...
Maine, 19 aprilie 2008, la ora 8:30 ne va lua autobuzul din parcarea de la CCS (Casa de cultura a studentilor). Haideţi să ne vedem la 8:15 ca să putem pleca la ora stabilită.
Ne deplasam in zona comunei Tibanesti, unde avem de impadurit un versant.
Veniti echipati de teren, cu posibilitatea de a adauga sau elimina invelisuri, cu incaltaminte de munte (bocanci) sau cizme de guma.
Partenerii de la Consiliul Judetean ne vor asigura transportul, ustensile si materiale, puieti si o gustare.
Se va efectua diviziunea muncii, deci sa nu se teama nimeni ca va avea de facut mai mult sau mai greu decat poate duce. Unii vor avea harlet, unii galeata, unii lopata, unii vor manipula puieti etc.
Aparatele de fotografiat sunt binevenite, vom crea o galerie cu fotografiile si cu comentarii potrivite ;)
Prietenul / prietena fiecaruia este binevenit/a alaturi de noi.
Voi face prezenta si pe cat posibil voi tine seama de ea ;)
Va rog sa confirmati faptul ca veniti maine.

Cu cele mai bune ganduri, alaturi de urarea "Cu Verdele-n Sus!"
Stefan K.

P.S.
Pe blog aveti link catre fotografii de la evenimentul de sambata trecuta, in mesajul precedent

P.P.S.
Site-ul http://www.prognoze.ro/vremea/9/starea-vremii-in-Iasi.html ne spune ca, probabil, maine vremea va tine cu noi.

joi, 17 aprilie 2008

Pădurea respiră pentru oraşul tău

Iată că am primit primele fotografii de la evenimentul de sâmbătă, 12.04.2008. Puteţi să le vizionaţi în galeria: http://picasaweb.google.com/padurea.iasi/PadureaRespira12042008
Bineînteles, cum primesc altele, le voi adăuga.

Pe site-ul sponsorului, SELGROS Iaşi, puteţi vedea semnalarea evenimentului: http://www.selgros.ro/index.php?task=event&event=08_mediu_iasi

Bombe de presă... fâsâite

9AM, preia azi 17.04.08, din Ziua, un articol scris la comandă, intitulat "PSD şi PDL iubesc cianurile" http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/89871/PSD-si-PD-L-iubesc-cianurile.html

Alt titlu cu dizabilităţi... pus fără nici o legătură cu conţinutul articolului. Informaţii prinse din zbor, deficient înţelese şi brodite să dea senzaţie. În conţinutul informaţiilor se înţelege clar că sunt urmate proceduri legale, votate cu o singură abţinere, deci nu au votat numai cei menţionaţi în titlu, ci toţi minus unul. Apoi daca domnii Peter Ekstein Kovacs şi Gyuri Funar nu "a fórmulat kum trébueşte", era normal să se revizuiască textul legii, tocmai pentru a se conforma normelor europene (nu mai suntem de o bucată de vreme de capul nostru pe-aici). Legarea acestei legi direct de proiectul (odios de altfel) RMGC este iar neavenită. Atât ar aştepta RMGC, să prindă vreun viciu de formă sau neconformitate în vreo lege îndreptată împotriva lor. Pentru a le face faţă trebuie mare grijă ca totul să se desfăşoare ca la carte. Ehei... procesul asta legislativ nu-i aşa de simplu cum cred unii...

miercuri, 16 aprilie 2008

FameLab 2008 - Etapa Iaşi

Ieri, 15 aprilie 2008 a avut loc la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi etapa locală a concursului internaţional FameLab organizat de BritishCouncil în parteneriat cu universitatea şi cu TVR Iaşi, cu sponsorizarea Orange, etapă pe care am câştigat-o, urmând să merg mai departe la Bucureşti, şi dacă mă ajută Dumnezeu, la Cheltenham ;)

Iată şi un articol în Ziarul de Iaşi, 16.04.08: http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/patru_tineri_pasionati_de_stiinta_au_fost_premiati_la_famelab_155567.html
Opinia studenţească:
http://www.opiniastudenteasca.ro/beta/index.php?option=com_content&task=view&id=2011&Itemid=33

Nea gigi şi-a găsit Naşul

L-aţi văzut aseară pe Nea gigi la B1 tv?
Am răbdat cât am putut până n-am mai putut şi am mutat. Şi-o fi rotunjit şi naşul oleacă veniturile cu ocazia asta.
Pentru cine n-a apucat să vadă minciunile şi inepţiile, iată un articol de azi pe newsiasi:
http://www.newsiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=2834&Itemid=28

Divorţ pe YouTube

Iată că a început o nouă etapă în gestionarea problemelor familiale, după cum notează CNN citat de 9AM, 16.04.2008: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/89803/Drama-pe-YouTube-divort-online.html

Gospodina furioasă nu a considerat suficient să se destăinuie psihologului sau prietenelor, ci şi-a uşurat sufletul online, pentru oricine e dispus să asculte:
http://www.youtube.com/watch?v=hx_WKxqQF2o

Acum, à propos de 'stickuri la tot cartierul', se pare că filmuleţele youtube vor înlocui rapid manualele de pe stickurile copiilor (să nu mai vorbim despre cele în care joacă - după cum spunea un comentator al articolului cu stickurile - Alina Plugaru, Laura Andreşan, Carmen Elektra...

Gropile austriecilor blochează traficul în Iaşi

http://www.ziuaiasi.ro/Gropile-austriecilor-blocheaza-traficul-A23175.html

Ziua de Iaşi, 16.04.08

A se citi şantierele electorale ale lui Gigi blochează traficul. Bravo Gigi! Asta era tot ce mai trebuia ieşenilor inainte de alegeri, ca să se decidă mai bine. Îmi amintesc de bancul cu echipa de doi muncitori, unul săpa un şanţ iar din urma venea celălalt şi îl astupa. Când au fost întrebaţi de ce fac asta, au zis că asta e meseria lor, mai aveau şi un al treilea coleg care poza cablul între operaţiunile celor doi, dar avea zi liberă. Aşa şi aici, dacă excavatoarele şi basculantele sunt disponibile, băgăm la şanţ până terminăm zona contractată, apoi trimitem excavatoarele şi basculantele să aducă piatra.

Reprezentanţi ai NATO vor vizita Parlamentul României

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/89602/Reprezentanti-ai-NATO-vor-vizita-Palatul-Parlamentului.html

9AM, 16.04.08

(joke) probabil ca mesterii care au demontat schelele si instalatiile provizorii dupa summit le-au stricat 'garoafele' philips si vin sa 'planteze' unele noi. =))

Investiţie americană la Cluj, dublă faţă de Nokia

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Business/89743/Investitie-americana-dubla-fata-de-cea-a-Nokia-la-Cluj.html

9AM, 16.04.2008

E FOARTE BINE că vin şi aduc cu ei civilizaţia. Bravo, SuperBăse, pentru clarviziune!. Acuma, sigur ca nu vin americanii sa facă aici caritate, dar la ei afacerea este win-win, nu ca la români sau turci.
Zic unii vrăjitori ca n-are nici o treaba Băse. BA dimpotrivă, are toată treaba, fără politica lui împotriva căreia au lătrat deopotrivă moliceanu si gioală, fără nato aici şi baze, nu vedeam noi picior de investitor. Oportunitatea cu piaţa emergentă pentru energia eoliană este şi ea un motiv important, dar fără securitatea care a fost posibilă prin demersurile lui Băse (inclusiv summit-ul), nu aveau treabă americanii cu noi. O făceau in Grecia şi aduceau generatoarele cu tir-ul sau cu vaporul.

Beţe de memorie la tot cartieru'

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/89756/In-an-electoral-elevii-primesc-orbeste-bete-de-memorie.html

9AM, 16 aprilie 2008

Dragilor, comentariile sunt pertinente, dar se pare că lumea pierde esenţialul. Cineva a spus foarte bine ca banii ii dam tot noi, de la buget, dar s-a intrebat cineva cine IA banii? Aţi ghicit, tot o firmă de-a vreunui cumătru, care tocmai a primit ofertă de la nişte chinezi, să cumpere stickuri de 4G la 10 cenţi/bucata, cu condiţia sa ia minimum două containere, dar cum în magazine nu se mai caută cele de 4G, că s-au ieftinit şi cele de 8 şi 16 G şi sunt disponibile şi de 32, s-a gândit că le-ar putea vinde frumos cu 20 usd bucata dacă i-ar convinge pe votaci să dea o lege din asta. Banii de la buget sunt tare dulci!

luni, 14 aprilie 2008

Ecologizare

Sâmbătă, 12 aprilie a.c., am participat împreună cu 23 de studenţi din anul 2 Geografia Mediului şi de la Master Mediul Actual şi Dezvoltarea Durabilă, la o acţiune organizată în colaborare cu Secţia 6 Poliţie şi Poliţia Comunitară, sponsorizată de SELGROS, la care au mai participat 54 de elevi de la Liceul Economic nr. 2, un grup de elevi de la şcoala Waldorf şi un grup de angajaţi de la Selgros Iaşi.
Acţiunea a avut ca obiectiv ecologizarea pădurii de pe dealul Cetăţuia-Hlincea, în scopul de a trage un semnal pentru conştientizarea necesităţii respectării naturii de către cetăţeni şi autorităţi. Materialele şi echipamentul de protecţie au fost asigurate prin grija sponsorului.
După o jumătate de zi de muncă, sponsorul acţiunii a oferit şi o gustare participanţilor, moment ce a prilejuit schimburi de idei în jurul grătarului şi stabilirea unor viitoare colaborări între participanţi.
Voi reveni cu imagini de la această acţiune.