marți, 23 martie 2010

Dimensiunea universală a petrecerii sugarilor

Iată că încep să sosească semnale de mai la distanță, în legătură cu urme vizibile ale unor petreceri similare organizate de sugari: pentru moment, vă prezentăm salutul Sugarilor din Botoșani, prin intermediul ziarului Monitorul de Botoșani.
Colegul care mi-a semnalat-o a constatat pobabilitatea ca această sărbătoare să fie universală.
Presupun că sugarii pleacă pe furiș noaptea după ce adorm părinții și se întâlnesc la marginea orașului.
Mulțumesc mult, Cony!

Petrecerea sugarilor

Bună ziua Iași, 23 Martie 2010: Tone de gunoi dupa primul gratar din acest an - GALERIE FOTO si VIDEO

Tema articolului menționat este una binevenită în aceste momente de primăvară, când toată sufarea începe să iasă la grătare în week-end.
La o privire mai atentă însă, dacă dați atenție și compoziției deșeurilor, nu doar prezenței acestora, începeți să faceți scenarii:
„Fraților, a fost o petrecere de sugari acolo, să-i vezi pe bebeluși la grătar tată cum dansau în pampersul gol și beau bere... ba aveau la ei și șampon pentru covoare...”
Lăsând gluma la o parte, mi se pare cât se poate de clar că gunoiul acela pe care l-au filmat NU este gunoi produs de „Porcus turisticus”, ci pur și simplu gunoiul menajer al unor locatari din zonă (se pot căuta casele din jur, unde este copil mic). Aceștia nu au contract cu Salubris și din comoditate aruncă pe domeniul public tot ce le produce gospodăria.. Hai, mai schimbi un pampers la grătar, dar 40?? Iar sticla de șampon de covoare cine credeți că și-a adus-o la grătar ca să o lase în pădure? Cofraje de ouă, cutii de ambalaj de electrocasnice?
Mai obsevați și sacii de gunoi în care sunt grupate „gospodărește” deșeurile... Un gratargiu care vine cu saci la el pentru colectarea gunoiului îl pune înapoi în mașină și îl lasă la tomberon în oraș când se întoarce.
Prin urmare există acolo o problemă de competența Gărzii de Mediu, care are legătură și cu Salubris, însă nu este vorba despre „primul grătar”. Nu că n-ar fi probleme și în legătură cu grătarul, dar confuziile trebuie evitate, pentru rezovarea corectă a problemelor.