vineri, 23 mai 2008

Iresponsabilitate jurnalistică

Bună ziua Iaşi, 23.05.2008 titreaza "Bebeluşii nu au voie la mare" http://www.bzi.ro/Bebelusii-nu-au-voie-la-mare-A25230.html

Pentru un astfel de titlu ziarul ar trebui actionat in instanta de catre lucratorii din turism. Este complet iresponsabil sa asociezi un titlu contrar continutului mai ales atunci cand este vorba despre sfatul medicului. Da, sfaturile medicului sunt foarte utile, si e foarte bine ca se popularizeaza. Expunerea iresponsabila la soare a propriului copil ar trebui evitata cu orice pret, dar nu are nici o legatura cu marea, poate avea loc oriunde, si in parc, si la munte. Titlul este complet stupid. Sunt binecunoscute toate avantajele si indicatiile medicale ale curei heliomarine, si vine un scârţa-scârţa pe hârtie care nu a priceput ce a scris singur în articol şi demolează tot ce s-au chinuit medicii să clădească în ani de zile, cu un titlu de o şchioapă. Mâine-poimâine citim un articol despre substanţele conţinute în tutun cu titlul "Fumatul ajută la creşterea nivelului de trai".

In Franţa pe dreapta

Ştire de ultimă oră, Bună Ziua Iaşi, 23.05.2008
http://www.bzi.ro/Ploile-torentiale-au-provocat-deraierea-unui-tren-A25250.html


AAHAHAHAHAHA Între Bucureşti şi Sighetu Marmaţiei s-au prăbuşit nişte buşteni peste calea ferată... asta e ştire? E ca şi cum ai spune 'în est, în vest şi în rest vremea va fi probabilă' sau mai celebra localizare 'în Franţa pe dreapta'.
Sau poate TOATĂ linia Bucureşti-Sighetu Marmaţiei a fost blocată de buşteni?

Later edit:

până la urmă nişte jurnalişti au elucidat misterul: nu era accelerat, era personal, nu erau trei vagoane ci două, nu erau buşteni ci aluviuni şi crengi, ştim acum exact şi numărul trenului, ora la care s-a produs evenimentul şi locul (cu precizie mai bună decât localizarea la dimensiunea întregii ţări)
9AM, 23.05.2008 http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/92904/Un-tren-personal-a-deraiat-in-judetul-Bistrita-Nasaud.html

Ipocrizie fără margini

Bună ziua Iaşi, 23.05.2008
http://www.bzi.ro/Nichita-promite-amenajarea-unui-parc-in-Pacurari-A25225.html

Poftim de te uită, domnu' Gigi şi-a amintit că un oraş trebuie să aibă şi spaţiu verde! Dar, după cum am aflat ieri, NU ÎN CENTRU...

Câtă ipocrizie! Păcurariul trebuie să aibă un parc... Sigur că da! Există o MARE problemă cu restanţa Iaşilor la spaţii verzi pe cap de locuitor! În schimb tot onor comisia de urbanism, sub oblăduirea lui nea Gigi, aprobă proiect imobiliar în PARCUL de la intersecţia A.Panu cu Elena Doamnă! Ce ziceţi, domnilor, Centrul Civic NU are nevoie de un parc? Vezi şi http://www.iasiplus.ro/index.php?page=news&cat_id= 4&nws_id=1716 şi http://lskocsis.blogspot.com/2008/05/iaul-se-sufoc-pe-vertical.html

joi, 22 mai 2008

CIRTITA pesedista

Bună ziua Iaşi, 22.05.2008 http://www.bzi.ro/Paruiala-politica-se-muta-la-Urgente-A25099.html Păruiala politică se mută la Urgenţe.

Se vorbeşte despre nemulţumirea directorului Spitalului de Urgenţe Sf. Ioan cu privire la apariţia pe afişele PSD a numelui unui proiect interesant CIRTITA, initiat de domnul dr. Tudor Ciuhodaru.

Poate ca l-au intrebat pe initiatorul proiectului, dr. Tudor Ciuhodaru, asta nu se mentioneaza aici? Daca tot au mentionat apartenenta politica a `pagubitului`, de ce nu mentioneaza si apartenenta politica a `initiatorului` ? Eventual si daca acesta se afla sau nu pe vreo lista de candidati? Ca de capul lor nu cred ca ar fi facut-o... desi dom`Gigi obisnuieste sa se faleasca cu ce au facut altii.

Iaşul se sufocă pe verticală

Iaşi plus, 22.05.2008: http://www.iasiplus.ro/index.php?page=news&cat_id=4&nws_id=1716
Articolul numit "Iaşul se extinde pe verticală" explică despre două noi proiecte imobiliare, "unul in Copou, pe str. Codrescu, nr. 6, si celalalt la intersectia dintre b-dul „A. Panu“ cu str. Elena Doamna" avizate de Comisia Municipală de Urbanism. Unde în intersecţie? Peste drum de Hotel Europa, cu siguranţă. Adică... în parc! Pardon, în LOC DE parc.

Bun, si cu parcul ce-ati avut? Chiar trebuie sa ramanem intre betoane si sticla? Comisia municipala de urbanism s-a uitat macar pe harta municipiului sa vada pe ce raza de la intersectia A.Panu cu Elena Doamna mai exista vreun spatiu verde, de vreme ce vor sa-l distruga pe cel de la fata locului? Sau nu mai conteaza, dau si ei tunuri pe ultima suta de metri, simt ca le fuge scaunul, cum l-a gratiat Iliescu pe Cozma... Fratilor, aveti MARE grija ce votati! Si chiar mergeti sa votati!

miercuri, 21 mai 2008

Adevăruri despre Chuck Norris

Apărut de multă vreme, curentul "adevăruri despre Chuck Norris" încă face victime.
Datorită faptului că azi am primit un mail cu câteva adevăruri traduse în română, mi-am amintit că văzusem pe net o colecţie impresionantă. O căutare pe Google furnizează enorm de multe rezultate, dar eu vă recomand site-ul http://www.chucknorrisfacts.com/ . Nu mai pot, parcă am făcut injecţii cu Botox in muşchii faciali, mă doare faţa de râs.
Nu ştiu de ce, unele "adevăruri" îmi amintesc un pic de un oarecare nea Gigi.

Tramvai european şi primar făţarnic

Tot despre articolul din Iasi Plus: http://www.iasiplus.ro/index.php?page=news&cat_id=5&nws_id=1664

Dupa cum zice singur, domnia-sa a revenit cu emotie abia dupa patru ani in mijlocul iesenilor. Este prima data de cand este primar cand se mai intereseaza daca exista probleme. Oare asa trebuia sa faca un primar adevarat?
Cu ocazia asta, pe langa aceeasi placa despre realizari, vorbeste cu voiosie despre lucruri pe care nu le intelege. Se pare ca domnul Gigi e prea limitat pentru a intelege proiectul cu tramvaiul... Si e posibil ca in calatoriile pe care le-a facut, fie si pana la Bucuresti, sa fi ignorat complet realitatea.
Sunt mai multe probleme la mijloc, si se pare ca nichi nu le poate sesiza.
1. Domnul Gigi se face ca uita trista statistica a accidentelor produse pe calea de rulare a tramvaiului in Iasi.
2. Cazand in capcana celor care citeaza incomplet si neavand bunul simt sa se documenteze pe cont propriu, nu a inteles de fapt ca proiectul nu vizeaza numai calea de rulare, ci intregul sistem de transport electric, cu toate problemele sale si cu perspectiva unui transport modern, asa cum se poate vedea in marile orase europene.
3. In limitarea lui, el a mers intotdeauna pe principiul 'daca sap o groapa o sap din banii iesenilor', dezinformand publicul si uitand de fapt ce sume colosale pot fi atrase din fondurile europene pe proiecte de infrastructura, precum si faptul ca despre proiectul respectiv vorbeste un expert-evaluator de proiecte al Uniunii Europene.

Nesimţit şi prost... informat

Iaşi Plus, 21.05.2008 http://www.iasiplus.ro/index.php?page=news&cat_id=5&nws_id=1664

Nea Gigi s-a apucat să muşte din ce prinde, dar se dovedeşte că este şi prost... informat, şi nesimţit...
Ar face bine nea Gigi sa se limiteze la lauda de sine prin aşa-zisele realizări, şi să nu mai vorbească despre ce nu are habar. Copilul meu cel mare a fost în prima promoţie a grădiniţei Junior, iar acum este la şcoala Junior (ambele ale universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi). Nu este nici pe departe vorba de astfel de sume pe care le vehiculeaza dezinformatul Gigi.
Dar de fapt nu asta este problema principală, ci CALITATEA actului de învăţământ. La gradiniţa Junior sunt rezervate locuri până în 2010-2011, atât de multă lume doreşte să beneficieze de calitatea Cuza. Copilul meu de 4 luni deja este înscris pentru anul 2010-2011, iar grupa este aproape plină. Nici prin gând nu mi-ar trece să mai revin la o grădiniţă aşa-zisă 'de stat'. Don'Gigi face o mare eroare prin această comparaţie. Este exact ca şi cum ar avea Trabant şi ar zice 'ce porcărie, BMW-ul ăla e mai scump decât Trabantul meu'. Credeţi-mă că ştiu ce spun.