joi, 28 ianuarie 2010

Adio roți! Cu schiurile pe străzile din București...

Adio roti! Cu schiurile pe strazile din Bucuresti...

Salvează o viață!...

Dragilor,

Am primit acum câteva minute un mesaj umanitar prin care se solicită sânge grupa B3 Rh negativ, pentru un copil nou-născut din Bacău. Cine dorește să vadă direct mesajul umanitar, vă rog treceți direct la sfârșitul acestui text.

Deși mulți dintre noi, după ce am primit acest fel de mesaje, am dori să ajutăm, unii nu suntem în locul potrivit, alții nu avem grupa sanguină sau Rh-ul potrivit, alții nu pot dona în momentul potrivit pentru că nu s-a scurs suficient timp de la ultima donare, sau poate că unii nu îndeplinim nici una dintre condiții.
Din păcate aceste anunțuri umanitare nu sunt totdeauna corect formulate, lipsind informații importante cum ar fi localitatea sau data/ora lansării apelului original. Ar fi benefică până și specificarea spitalului unde este internat pacientul care are nevoie de sânge, precum și numele complet al acestuia și diagnosticul. Un donator poate specifica în momentul donării pentru cine donează, informațiile menționate mai sus servind pentru identificare. De asemenea spitalul unde este internat pacientul trebuie să știe câți donatori au menționat destinația respectivă a sângelui, pentru a putea solicita de la centrul de transfuzii cantitățile necesare.
Ca urmare a lipsei datei apelului original, multe dintre aceste mesaje incomplete „bântuie” online chiar și după ani de zile de la lansarea originală. Și din această cauză unii dintre destinatari tind să le neglijeze, în loc să le retransmită pe loc. Există chiar cazuri notorii, de 'nou născuți' cu nume și prenume, și numele părinților, cu situație medicală la limită, dar fără localitate sau fără dată, care sunt tot 'nou-născuți' de cel puțin 7 ani de zile, iar mesajul continuă să circule.

Problema sângelui (sau a lipsei lui) este totuși extrem de importantă
Vă recomand călduros să vizitați sistemul online www.donor.ro, unde puteți să vă înscrieți într-o bază de date confidențială cu potențialii donatori din fiecare regiune. Acolo fiecare membru poate efectua căutări (rezultatele sunt doar statistice, nu se pun la dispoziție numele sau datele de contact ale potențialilor donatori), plasa cereri de donare de sânge (și pentru familie, prieteni, cunoștințe), vizualiza cererile active și primi cereri de donare specifice profilului individual, sau chiar să fie invitați printr-un e-mail să doneze sânge în momentul în care există o potrivire, la centrul de transfuzii din județul propriu.
Pentru cazul prezent, cât și pentru cazurile în care primiți mesaje și nu puteți ajuta personal, vă rog, în afară de trimiterea mai departe a mesajului original, înaintați și acest comentariu în amonte pe linia pe care l-ați primit, poate ajunge la persoane apropiate celor aflați în nevoie, care ar putea să cunoască starea momentană și de asemenea să plaseze o cerere de donare pentru pacient în baza de date.

Cu cele mai bune gânduri,
Ștefan Kocsis

Urmează mesajul original:

Cu rugamintea de a da mai departe. Urgent.

Andreea TUDOR - fata nou nascuta a unui profesor de la Colegiul National Henri Coanda Bacau - are nevoie urgenta de sange B3 NEGATIV .

Sotia lui a murit la nastere saptamana trecuta. Poate se gaseste cineva...

Va rog sa trimiteti mai departe pana se gaseste o persona ce poate si doreste sa salveze acest bebelus.

Numerele de telefon le aveti aici :
0741 864 495/ 0765 262 424
Scuze pt deranj si dati mai departe, va rog ...


Prof. Irina Leonte
inspector de specialitate



Later Edit: Se pare că acest mesaj face parte dintre alarmele false, așa cum scrie Ziarul de Bacău. Din păcate eu abia acum am văzut articolul. Îndemnul de a vă înscrie pe www.donor.ro rămâne valabil și este cât se poate de serios.