joi, 12 iunie 2008

Gura păcătosului adevăr grăieşte, sau "n-aveţi pic de neruşinare"

Domnul Relu Fenechiu raspunde printr-o scrisoare:
(Newsiasi, 12.06.2008, Scrisoarea integrala a lui Fenechiu trimisa către Dumitru Oprea )
la apelul domnului Dumitru Oprea catre liberali:
(Newsiasi, 11.06.2008, Scrisoarea lui Dumitru Oprea către liberali)

"ati dezertat din PNL pentru ca nu ati vrut sa puneti interesele personale mai presus de principiile liberale – nimic nu s-a schimbat intre timp, in atitudinea dumneavoastra.", Pentru cine nu observa, mai cititi odata fraza.

Este adevarat, domnul Oprea NU a vrut sa puna interesele personale mai presus de principiile liberale...

Bravos, domule Felu... sa continuam lectura: "v-ati dat seama ca fara liberalii pe care i-ati tradat nu va puteti implini interesele meschine." de unde rezulta logic: fara liberali nu se pot implini interese meschine! (si n-am spus-o eu, a spus-o politicianul de Bahlui, insusi domnul Felu R.N.Q.) Q.E.D.

miercuri, 11 iunie 2008

Problemele oraşului - problemele noastre

Dragi locuitori ai cartierelor Copou - Agronomie,

Consilierii locali ai PD-L, aleşi de dumneavoastra, vă invită miercuri, 11 iunie 2008, la ora 17, în sala fostului CINEMA Copou pentru a discuta si a hotărâ împreună rezolvarea problemelor ce ţin de primărie.
Vă rugam sa invitaţi şi prieteni şi vecini să participe la discuţie.

Relaţii la telefon 0747.076.052

Secretul cursorului de la maus, dezvăluit

V-aţi întrebat vreodată ce tehnologie avansată se ascunde în spatele banalului cursor de la maus? Iată ce se petrece la nivel microscopic cu cursorul nostru de la maus (aveţi puţină răbdare până se încarcă prezentarea):


marți, 10 iunie 2008

Noi tehnologii, cât de ecologice?

Bună ziua Iaşi, 10.06.2008, anunţă o Maşină de spălat rufe doar cu o ceaşcă de apă http://www.bzi.ro/Masina-de-spalat-rufe-doar-cu-o-ceasca-de-apa-A26386.html

Tehnologia s-ar baza pe nişte fulgi sintetici din care se bagă cam 20 kg împreună cu o ceaşcă de apă şi nişte detergent, şi pot fi reutilizaţi până la 100 de ori.

Dar fulgii, cine-i spală? O vorbă veche spune "pentru a curăţa ceva trebuie obligatoriu să murdăreşti altceva, dar pentru a murdări ceva nu trebuie să cureţi nimic" - şi cine-i produce? Şi câtă energie şi câtă apă se utilizează pentru producerea, transportul, comercializarea fulgilor? Şi unde se depozitează după utilizare? Se biodegradează? Sau sunt reciclabili măcar? Câtă energie necesită tratarea deşeurilor de fulgi?

Iniţiativa este minunată, proiectul trebuie salutat, dar lucrurile trebuie văzute în perspectivă, pe toată durata ciclului de viaţă...

Iresponsabili şi demagogi

Bună ziua Iaşi, 10.06.2008: Ecologiştii îl susţin pe Nichita http://www.bzi.ro/Ecologistii-il-sustin-pe-Nichita-A26379.html

Bineînţeles că este vorba de fapt despre nişte fripturişti, auto-intitulaţi pompos "ecologişti".

În ce constă experienţa domnului nichita în domeniul protecţiei mediului? Care sunt fondurile aduse pe aceasta componentă? Vorbe prea umflate pentru un anonim care nu prea ştie cu ce se mănâncă domeniul. Iar îşi va aroga merite pentru investiţii private? Aţi observat unde se depozitează gunoiul? Mai ţineţi minte termenul de 1 ianuarie 2008? S-a schimbat faţa depozitului de deşeuri solide de la Tomeşti? Aţi văzut cum 'curăţă' primăria arborii din oraş, ciunţindu-i arbitrar? La parcurile pe care le distruge primăria aprobând proiecte imobiliare şi tăind arbori de 50-70 de ani? Sau poate vă referiţi la bani publici si europeni cheltuiţi pe comisioane pentru nişte infochioşcuri care nu au date? Sau poate la autobuzele MAZ cumpărate la suprapreţ, în spatele carora nu poţi respira dupa doar un an de utilizare? Sau poate lucrările de stabilizare inexistente? Sau poate la banii cheltuiţi pe modernizari ipotetice, la calitatea apei Bahluiului sau la calitatea apei potabile? Sau poate v-aţi gândit la problema câinilor comunitari... Vă rugăm să ne lăsaţi, domnilor 'ecologişti', că nu prea aveţi habar de ce vorbiţi (presupun... că dacă totuşi aveţi habar, e MULT mai grav...). Mare grijă ce votaţi, că ne vom sufoca în propriile deşeuri cu ecologişti ca Nichita...