marți, 12 mai 2009

Religia înseamnă tot cunoaștere...

... Din păcate prin părțile noastre propovăduirea sau susținerea religiei este în mod greșit amestecată cu misticism și minciună sfruntată. M-am abținut sa scriu „la cald” despre problema cu pașapoartele biometrice, din respect pentru biserică și pentru tot clerul care își poartă capul pe umeri, in frunte cu PF Daniel... În cele din urmă ridicolul situației a fost ironizat public și inclusiv așa-zișii susținători înfocați au început să-și dea seama care este adevărul. Problema este că au fost ademeniți în această agitație mincinoasă (probabil dirijată special pentru a abate atenția de la alte lucruri mai importante) o grămadă de oameni creduli, mai simpli la spirit, care prin puritatea lor încă se ghidează după principiul „crede și nu cerceta” și au fost înșelați de cei cărora le-au acordat încredere totală. O amestecătură de informații propovăduite de adepții teoriei conspirației, inexactități pseudo-științifice și minciuni sfruntate...

Astăzi am primit din nou celebrul mesaj „Cei ce nu sunt de acord cu implantarea cipurilor isi pot manifesta opozitia mergand la cea mai apropiata biserica pentru a completa un formular. Completarea dureaza maxim 1-2 minute. Trebuie sa se adune 200.000 de semnaturi pentru ca legea (aplicabila in Romania din 2011) sa fie anulata. Da mai departe daca iti pasa” dar când l-am întrebat pe colegul respectiv numărul și data legii, a început să dea din colț în colț... pe net am găsit chiar și un număr fabricat... care bineînțeles că nu se potrivește, nu există un asemenea act normativ în Monitorul Oficial sau pe site la Camera Deputaților...
Mi-e lehamite de tot circul ăsta, dar iată un clip minunat și extrem de simplu:

Cel mai mare proces de mediu din istorie

Petrolul din Amazon -
Chevron, a treia companie americană ca dimensiune, după Exxon mobile și WalMart. A reușit să ocupe acest loc în 2001, cumpărând Texaco. Dar odată cu această achiziție nu a venit numai bucurie. Locuitori ai Ecuadorului dau în judecată Chevron pentru otrăvirea celei mai importante păduri tropicale de pe Pământ prin exploatarea neglijentă a petrolului.
27 miliarde de dolari este valoarea daunelor cerute, valoare ce ar putea transforma acest proces în cel mai mare proces de mediu din istorie. Mai jos puteți viziona reportajul făcut de CBS și difuzat în cadrul emisiunii „60 de minute”, ce prezintă problema din ambele puncte de vedere:
Partea 1

Partea a 2-a


În replică, Chevron l-a angajat pe Gene Randall, fost corespondent CNN, să realizeze un material cu versiunea proprie (în care se prezintă numai pozițiile favorabile Chevron):

luni, 11 mai 2009

Banchet

Bun. Că tot am vorbit despre cursul festiv, iată și o idee de organizare pentru banchet, mulțumită unor băieți inspirați... Bineînțeles, se va adapta după profilul absolvenților respectivi: