duminică, 4 mai 2008

Kaufland vs. Carrefour sau Trabant vs. BMW?

Un coleg blogger (cu numele de Sebah) a publicat recent (22.04.2008) un foarte interesant articol despre piaţa bunurilor de consum cu rulaj rapid din Iaşi

http://www.strategy-for-iasi.com/2008/04/fmcg-market-in-iasi.html

Nu sunt de acord însă cu acea schiţă care arată că locuitorii Copoului merg cu precădere la Fidelio, ceea ce ar fi o minciună. Nu ştiu cine şi-ar permite să emită astfel de teorii fără cea mai mică urmă de decenţă. Probabil că "Întreaga populaţie" căreia i-a fost aplicat chestionarul s-a rezumat la aproximativ 20 de studenţi de prin campusurile din Copou, dintre care vreo 11 or fi scris Fidelio. Nu este suficient de reprezentativ pentru a vopsi în galben o bucată atât de mare din Iaşi.
În al doilea rând, după cum declară autorul, noul Carrefour este gata pentru deschidere în viitorul apropiat. Kaufland nu va avea nici o şansă dacă nu îşi vor schimba politica şi nu vor concedia imediat câţiva angajaţi. Ei primesc continuu amenzi de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, dar se pare că nu învaţă lecţia şi continuă înşelătoria cu preţurile diferite de la raft la casă şi cu produsele expirate.

Oricum, alăturarea celor două nume pe criteriul că sunt amândouă "retaileri" mi-a amintit bancul cu posesorul de Trabant care are o altercaţie în trafic cu un posesor de BMW, iar când ajung să coboare din maşini şi să se confrunte personal, îi zice "eh, rău am ajuns dacă nici noi, ăştia cu maşini germane nu ne mai putem înţelege..."

Niciun comentariu: