miercuri, 21 mai 2008

Tramvai european şi primar făţarnic

Tot despre articolul din Iasi Plus: http://www.iasiplus.ro/index.php?page=news&cat_id=5&nws_id=1664

Dupa cum zice singur, domnia-sa a revenit cu emotie abia dupa patru ani in mijlocul iesenilor. Este prima data de cand este primar cand se mai intereseaza daca exista probleme. Oare asa trebuia sa faca un primar adevarat?
Cu ocazia asta, pe langa aceeasi placa despre realizari, vorbeste cu voiosie despre lucruri pe care nu le intelege. Se pare ca domnul Gigi e prea limitat pentru a intelege proiectul cu tramvaiul... Si e posibil ca in calatoriile pe care le-a facut, fie si pana la Bucuresti, sa fi ignorat complet realitatea.
Sunt mai multe probleme la mijloc, si se pare ca nichi nu le poate sesiza.
1. Domnul Gigi se face ca uita trista statistica a accidentelor produse pe calea de rulare a tramvaiului in Iasi.
2. Cazand in capcana celor care citeaza incomplet si neavand bunul simt sa se documenteze pe cont propriu, nu a inteles de fapt ca proiectul nu vizeaza numai calea de rulare, ci intregul sistem de transport electric, cu toate problemele sale si cu perspectiva unui transport modern, asa cum se poate vedea in marile orase europene.
3. In limitarea lui, el a mers intotdeauna pe principiul 'daca sap o groapa o sap din banii iesenilor', dezinformand publicul si uitand de fapt ce sume colosale pot fi atrase din fondurile europene pe proiecte de infrastructura, precum si faptul ca despre proiectul respectiv vorbeste un expert-evaluator de proiecte al Uniunii Europene.

Niciun comentariu: