miercuri, 29 octombrie 2008

O imagine cât o mie de cuvinte

Chris Jordan priveşte cultura contemporană americană prin prisma austeră a statisticii, în ultimul său proiect numit "Running the Numbers - An American Self-Portrait". El creează o serie de imagini de dimensiuni mari, extrem de detaliate, asamblate din mii de imagini mai mici, cu speranţa că aceste imagini infăţişând numerele din statistici ar putea avea un alt impact decât cifrele în sine, încercând să ridice "un semn de întrebare asupra rolului individului într-o societate din ce în ce mai enormă, incomprehensibilă şi copleşitoare".

Amintim, numai pentru exemplificare (pentru a vedea restul lucrărilor, intraţi pe site-ul său), lucrarea "Skull With Cigarette" (Craniu cu ţigară), 2007 [având la bază o pictură de Van Gogh], având o dimensiune de 72"x98" (1,83 x 2,49 metri), înfăţişând 200.000 de pachete de ţigări, număr egal cu cel al americanilor decedaţi din cauza fumatului în fiecare şase luni.

întreaga lucrare (1,83 x 2,49 metri)

zoom parţial

zoom şi mai apropiat

detaliu la dimensiune naturală

Un comentariu:

danezia spunea...

trebuie sa recunosc ca mi-a placut linkul si ideea expozitiei in sine.

Nici nu se poate o expresie mai reala a stilului de viata american si al genului de amprenta asupra mediului pe care il poate produce.

Visul american = cosmar pentru restul lumii